top of page

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 Σε μια συνεδρία μπορεί να συνδυαστούν διαφορετικά μέσα, κλινικώς αποδεδειγμένα για τη θεραπευτική τους απόδοση, όπως "ρεύματα", υπέρηχος, ζεστό ή κρύο επίθεμα, περίδεση, θεραπευτική μάλαξη, κινησιοθεραπεία, θεραπευτικές ασκήσεις.

 Προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση του πόνου και έπειτα στοχεύουμε στην αποφυγή υποτροπής.

My Home Physio. GR

Μυοσκελετική Αποκατάσταση

Αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων των άκρων και της σπονδυλικής στήλης, μετά από κάκωση, ατύχημα, μυικό σπασμό, καταπόνηση ή λόγω κακής στάσης σώματος.

Αντιμετώπιση πόνου και φλεγμονής στο οξύ στάδιο, καθώς και του χρόνιου επίμονου πόνου που επηρεάζει την ποιότητα ζωής.

Νευρολογική Αποκατάσταση_edited.jpg

Νευρολογική Αποκατάσταση

Η Νευρολογική Αποκατάσταση αφορά Αγγειακό Εγκεφαλικό επεισόδιο, χρόνιες νευρολογικές παθήσεις που οδηγούν σε λειτουργικά ελλείμματα, όπως πολλαπλή σκλήρυνση, νόσος Parkinson, ​κακώσεις νωτιαίου μυελού

νευρομυϊκές παθήσεις και μυοπάθειες

περιφερικές νευροπάθειες συμπεριλαμβανομένης της νόσου Guillan – Barre και των συνδρόμων παγίδευσης νεύρων.

Εκπαίδευση για την Αποφυγή Πτώσεων στην τρίτη ηλικία_edited.jpg

Εκπαίδευση Βάδισης και Αποφυγή Πτώσεων

Πολυπαραγοντική αξιολόγηση των κινδύνων πτώσεων, εκτενής εκπαίδευση με ασκήσεις ισορροπίας και δύναμης, καθώς και πρακτικών συμβουλών για την αποφυγή πτώσης.

Αξιολόγηση και εκπαίδευση για την ασφαλή χρήση βοηθημάτων βάδισης.

Αντιμετώπιση φόβου και χαμηλής αυτοπεποίθησης και δραστηριότητας μετά από πτώση.

Μετεγχειρητική Ορθοπεδική Αποκατάσταση_edited.jpg

Μετεγχειρητική Ορθοπεδική Αποκατάσταση

Η φυσικοθεραπεία ενδείκνυται μετά από μια ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση, όπως επεμβάσεις στο ισχίο, το γόνατο, τον ώμο, τον καρπό, το χέρι, τον λαιμό, τον αστράγαλο και τη σπονδυλική στήλη για να διευκολυνθεί η ταχεία ανάρρωση.

Aνάκτηση της κίνηση και της δύναμης και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Αποτροπή εκ νέου τραυματισμού κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

My Home Physio. GR

Αποκατάσταση μετά από Καρδιοθωρακική επέμβαση

Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας μετά από καρδιοθωρακική επέμβαση είναι η

ασφαλής πρώιμη κινητοποίηση και η προοδευτική αποκατάσταση για την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, η αξιολόγηση του ασθενούς και η εκπαίδευσή του, ώστε να έχει τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη ανάρρωση.

Σημαντική είναι η προοδευτική άσκηση μέτριας έντασης με επόπτη, και η αλλαγή του τρόπου ζωής για αποφυγή υποτροπής καρδιαγγειακών προβλημάτων.

My Home Physio. GR

Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Αφορά ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεα, το άσθμα, η κυστική ίνωση, οι βρογχεκτασίες, οι νευρομυϊκές παθήσεις, κ.α.

Στόχος είναι η κινητοποίηση και υποβοήθηση της απόχρεμψης των εκκρίσεων, η διατήρηση και η βελτίωση της ισχύος των αναπνευστικών μυών,

η αντιμετώπιση της δύσπνοιας

και της κόπωσης μέσα από θέσεις ανακούφισης και τεχνικές χαλάρωσης​, και η βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από τη συμβουλευτική και ενός προσωποποιημένου προγράμματος άσκησης. 

Therapeutic Massage

Θεραπευτική Μάλαξη

Το θεραπευτικό μασάζ αποδεδειγμένα βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου, που περιλαμβάνει πόνο στη μέση, πόνο στον αυχένα και στους ώμους, πόνο από οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο και πονοκεφάλους, καθώς επίσης είναι αποτελεσματικό για την αποκατάσταση των μυών από αθλητική καταπόνηση.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές μάλαξης, οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ενός.

My Home Physio. GR

Προσωπικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Άσκησης

Η Ασκησιοθεραπεία συνδιάζεται με άλλες εφαρμογές της φυσικοθεραπείας και τα οφέλη της είναι πολλά, όπως διόρθωση της στάσης του σώματος, αποκατάσταση της μυικής αδυναμίας και των νευρολογικών ελλειμάτων και αποτροπή επενατραυματισμού μετά από κάκωση.

Η υιοθέτηση ενός προγράμματος ασκήσεων στην καθημερινότητα αποδεδειγμένα συντελεί στη μείωση του χρόνιου πόνου, αλλά έχει και ψυχολογικά οφέλη, καθώς βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους, των προβλημάτων ύπνου και της κατάθλιψης.

Αντιμετώπιση Προβλημάτων Ύπνου και Άγχους.jpg

Αντιμετώπιση Προβλημάτων Ύπνου και Άγχους

Εάν αντιμετωπίζεται προβλήματα ύπνου, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

Με το συνδυασμό χαλαρωτικών ασκήσεων ή και της θεραπευτικής άσκησης, την εκπαίδευση της διαφραγματικής αναπνοής, της ωτοθεραπείας, του βιοδυναμικού μασάζ, αλλά και της συμβουλευτική της υγιεινής του ύπνου, εκπαιδεύουμε το νευρικό σύστημα να επανέλθει στους φυσιολογικούς βιολογικούς ρυθμούς.

My Home Physio. GR

Ωτική Νευροτροποποίηση

Η ωτική νευροτροποποίηση ή αλλιώς ωτοθεραπεία, είναι μια διαγνωστική και θεραπευτική τεχνική, που αντιμετωπίζει παθήσεις όλου του οργανισμού μέσω της εξέτασης και ενεργοποίησης κατάλληλων σημείων στην περιοχή του αυτιού.  βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα που σχετίζονται με την νευροφυσιολογία και την νευροανατομία του αυτού. Εφαρμόζεται από ιατρούς, οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές κ.ά. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία για την αντιμετώπιση τόσο των σωματικών παθήσεων όσο και των ψυχοσωματικών καταστάσεων. Συγκεκριμένα, έχει αντιφλεγμονώδη,αναλγητική, αντισπασμωδική και αγχολυτική δράση, καθώς ενισχύει και τη διάθεση.

biodynmic massage

Βιοδυναμική Μάλαξη

Η βιοδυναμική μάλαξη είναι μια προσέγγιση τόσο σε φυσικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Κάθε θεραπεία είναι 100% μοναδική καθώς κατά τη διάρκεια ακολουθούμε τους βιορυθμούς του σώματος, όπως η αναπνοή, η κυκλοφορία και η πεπτική λειτουργία. Στόχος είναι η εξισσορόπηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος και η λύση των χρόνιων μυικών συσπάσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία του μυοσκελετικού, της αναπνοής, του πεπτικού, αλλά και το πώς βιώνουμε τον εαυτό μας. Ενδείκνυται ως συμπληρωματική θεραπεία για χρόνια προβλήματα, ψυχοσωματικές καταστάσεις, χαμηλή διάθεση και διαταραχές άγχους, αλλά και για όποιον θέλει να βελτιώσει τη σχέση του με το σώμα του.

My Home Physio. GR

Φυσικοθεραπεία και Ψυχική Υγεία

Το εύρος της φυσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία είναι ευρύ, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας σωματικών συμπτωμάτων όπως πόνος, κόπωση, υπεραερισμός και αγωνία σε σχέση με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Τα ιατρικά ανεξήγητα συμπτώματα κατηγοριοποιούνται επίσης κάτω από αυτόν τον γενικό όρο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο θεραπευτής διερευνά τις σχέσεις μεταξύ κοινωνικών, ψυχολογικών και συμπεριφορικών παραγόντων με τις σωματικές διαδικασίες και την ποιότητα ζωής.

My Home Physio _edited_edited_edited.jpg
bottom of page